Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Όταν τα σκουπίδια των πολιτών αξίζουν περισσότερο από τους πολίτες

Picture
Αυτό που εσύ θεωρείς σκουπίδι και το πετάς, για κάποιους είναι μεγάλη μπίζνα! 
Picture
Αν προσέξετε καλά, οι συζητήσεις συνεχώς επικεντρώνονται στη διαχείριση των σκουπιδιών που παράγουν οι πολίτες και σπανίως στον περιορισμό τους στο πρωτογενές στάδιο, για το οποίο δεν είναι υπεύθυνοι οι καταναλωτές, αλλά το ίδιο το παραγωγικό και επιχειρηματικό σύστημα, το οποίο οι κυβερνώντες αφήνουν αχαλίνωτο.

Για παράδειγμα, η μείωση θέσεων εργασίας στα σούπερ μάρκετ ευνοήθηκε από τις συσκευασίες προϊόντων, όπου πλαστικό και χημικά/συντηρητικά κάνουν το απόλυτο πάρτι σε βάρος της υγιεινής διατροφής.

Τελευταία είδαμε τον παραλογισμό της πλαστικής σακούλας, που είναι “εντολή” της Ε.Ε. γιατί είναι “εντολή” της Ατζέντας 21. Ο πολίτης καλείται να πληρώσει την πλαστική σακούλα μεταφοράς των τροφίμων που χρυσοπλήρωσε στα ληστρικά μάρκετ, ενόσω όλα τα ράφια γύρω του είναι γεμάτα από προϊόντα σε πλαστικές συσκευασίες! Ζήτω!

500 γραμμάρια φέτα θα εξαφανιστούν εντός ολίγων ημερών από μια οικογένεια, ενώ το πλαστικό περίβλημα στο ράφι -που ένας θεός ξέρει τι ποιότητας είναι- θα πάρει χρόνια να διαλυθεί.

Και εδώ έρχεται η “λύση” στο πρόβλημα. Τα σκουπίδια γίνονται χρυσός...

Το 2013 κυκλοφόρησε ένα πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ, όταν κάποιοι μεγαλοεπιχειρηματίες, ηχηρά ονόματα της ντόπιας ελίτ, φάνηκαν πρόθυμοι να το παίξουν και μεγαλοσκουπιδιαραίοι. Τα μεγαλεπήβολα σχέδια τους, που θα κόστιζαν στον Έλληνα φορολογούμενο ένα σκασμό λεφτά, τελικά δεν πέρασαν, αλλά ούτε και εγκαταλείφθηκαν τελείως. 

“Σύμπραξη ιδιωτικού τομέα και δημοσίου” είναι όταν το δημόσιο, δηλαδή ΕΣΎ, θα βάλεις το 60% και ο ιδιώτης θα βάλει δανεικά κεφάλαια από την τράπεζα, δηλαδή πάλι ΕΣΎ! Στη συνέχεια, θα σου αυξήσουν και τα τέλη!

Και για να είμαστε απολύτως δίκαιοι, αυτή η ευφάνταστη συνταγή δεν είναι κάποια έμπνευση των Ελλήνων πολιτικών, αλλά είναι μια κατά γράμμα συνταγή δια χειρός ΟΗΕ, με την υπογραφή Ατζέντα 21, “Βιώσιμη Ανάπτυξη”. 

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ: ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ

Το ντοκιμαντέρ της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με τίτλο «Εργοστάσια Απορριμμάτων: Το μεγάλο φαγοπότι των εργολάβων» παρουσιάζει ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά αλλά και περιβαλλοντικά εγκλήματα της εποχής μας και συγκεκριμένα το ανεπανόρθωτο πλήγμα που θα υποστεί το Δημόσιο συμφέρον, το περιβάλλον αλλά και οι πολίτες, από την κατασκευή ιδιωτικών εργοστασίων διαχείρισης απορριμμάτων. Μέσα από συνεντεύξεις περιβαλλοντολόγων, ακαδημαϊκών αλλά και πολιτικών αναδεικνύονται επίσης αποτυχημένα παραδείγματα ανάλογων επιλογών σε άλλες χώρες της Ευρώπης, ο ρόλος της καγκελαρίου Μέρκελ και του Γερμανού υπουργού Χανς Γιοακίμ Φούχτελ αλλά και η επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι στο χώρος της αποκομιδής και διαχείρισης απορριμμάτων.

Μονάδα απορριμμάτων στην Ηπειρο από την ΤΕΡΝΑ  22.07.2017 - Καθημερινή

Η τρίτη σύμβαση για την ανάθεση της διαχείρισης απορριμμάτων σε ιδιώτη στη χώρα μας υπεγράφη χθες στα Ιωάννινα. Πρόκειται για τη μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Ηπείρου, την οποία θα κατασκευάσει και θα λειτουργεί η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακήγια τα επόμενα 25 χρόνια.
Η σύμβαση ανάμεσα στην Περιφέρεια Ηπείρου και την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή υπεγράφη χθες, παρουσία του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιου Πιτσιόρλα. Η σύμβαση προβλέπει τη μελέτη, αδειοδότηση, χρηματοδότηση, κατασκευή, ασφάλιση, λειτουργία και συντήρηση της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ), η οποία θα διαχειρίζεται το σύνολο των σύμμεικτων απορριμμάτων της Περιφέρειας Ηπείρου, καθώς και οργανικά υλικά από διαλογή στην πηγή. Η ετήσια δυναμικότητα της μονάδας ανέρχεται σε 105.000 τόνους.
Το συνολικό ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 52,6 εκατ. ευρώ. Το Δημόσιο θα καταβάλει το 60% του κόστους κατασκευής (20 εκατ. ευρώ), ενώ το υπόλοιπο θα διατεθεί από τον ανάδοχο μέσω ιδίων και δανειακών κεφαλαίων (Alpha Bank). Η μονάδα αναμένεται να ολοκληρωθεί σε ενάμιση έτος από σήμερα. Το έργο εντάχθηκε στις ΣΔΙΤ (συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα) το 2013 και αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων από 18 δήμους και την εμπορική εκμετάλλευση των παραγόμενων προϊόντων (ενέργεια, ανακυκλώσιμα υλικά, βιοαέριο) για 25 έτη
.  

Το έγκλημα που συντελείται στο Βόλο πατάει στην άγνοια και έλλειψη ενημέρωσης των πολιτών

Κανονικός εμφύλιος έχει ξεσπάσει στο Βόλο μεταξύ Δημοτικής Αρχής και πολιτών για το θέμα της καύσης σκουπιδιών. Οι τελευταίες μέρες έφεραν στη μνήμη εποχές Χούντας. Επί δυο συνεχείς συνεδριάσεις οι πολίτες μέσω των οργανώσεων τους και επιτροπών αγώνα προσπαθούσαν να εκφράσουν τις θέσεις τους στο Δ.Σ. και να το δεσμεύσουν να πάρει θέση σχετικά με την καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, αλλά μάταια. 

Μάλιστα τρεις από αυτούς κατέληξαν στο αυτόφωρο και χαρακτηρίστηκαν ως μπαχαλάκηδες και τραμπούκοι από τον δήμαρχο Μπέο, ο οποίος συνεχίζει πλέον τα καθήκοντα του, παρότι κρίθηκε ένοχος για δωροδοκία-δωροληψία, αλλοίωση αποτελέσματος στα ματς κλπ.

​Βλέπετε, ένα άλλο συστατικό της συνταγής Ατζέντα 21, “Βιώσιμη Ανάπτυξη”, είναι ότι το κράτος και οι αξιωματούχοι καταδέχονται να συζητούν με τους πολίτες μόνο όταν αυτοί εκφράζονται από 'αναγνωρισμένες' ΜΚΟ και δη πολυεθνικού χαρακτήρα, στυλ Greenpeace & WWF, που είναι και απόλυτα ελεγχόμενες. Οι άλλες ομάδες πρωτοβουλίας ή κινήματα που πηγάζουν από τον λαό, θεωρούνται... 'όχλος'!

Ο δήμος Βόλου θέλει να εξετάσει και το θέμα δημιουργίας μονάδας παραγωγής SRF στις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ Βόλου. Μάλιστα 17 δημοτικοί σύμβουλοι, όλων των αποχρώσεων μη δε του ΚΚΕ εξαιρουμένου, κατέθεσαν αίτημα για τη διεξαγωγή συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, με θέματα: α/ Λήψη απόφασης για τη δημιουργία ή μη από τον Δήμο Βόλου μονάδας παραγωγής SRF στις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ Βόλου και β/ λήψη απόφασης για την καύση ή μη απορριμμάτων στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ.

Εν ολίγοις, ο Βόλος, ετοιμάζεται να γίνεται από πόλη-στολίδι του Παγασητικού σε πόλη-σκουπίδι όλης της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης. Γιατί όπως είδατε και στο βίντεο, το “τέρας” που λέγεται εργοστάσιο καύσης σκουπιδιών πρέπει να τροφοδοτείται συνεχώς, 365 μέρες Χ 24 ώρες.

Όλα αυτά θα ήταν πιο κατανοητά στους Βολιώτες και γενικότερα σε όλους τους πολίτες, αν έστω και ένα κόμμα από αυτά που είναι εντός, εκτός και επί τα αυτά της Βουλής, είχε κάνει τον κόπο να εξηγήσει τι εστί Ατζέντα 21 και ποιες είναι οι επιπτώσεις της σε αυτούς. Δυστυχώς, κανένα δεν μίλησε και όλα την προσκυνούν σιωπηρά, κι ας καμώνονται μερικές φορές ότι διαφωνούν ή υπερασπίζονται τα συμφέροντα των πολιτών.

Ο δήμος Βόλου, δεν έχει πάρει θέση για το θέμα της ΑΓΕΤ. Τι λέει αντ' αυτού; ΕΣΠΑ, ποδηλατόδρομοι, προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος αυτόματης διάθεσης ποδηλάτων, πάρκα, προσόψεις, δακτύλιοι, επέκταση δικτύου πεζοδρόμων και δρόμων ήπιας κυκλοφορίας στον κεντρικό αστικό ιστό κλπ - Μα τι σχέση έχουν όλα αυτά, θα ρωτήσει κανείς, με το θέμα της ΑΓΕΤ;

Απλά τα πράγματα, στο λέει άλλα δεν το καταλαβαίνεις: Δράσεις Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής ΑνάπτυξηςΔήμου Βόλου.

Είπαμε: Ατζέντα 21, “Βιώσιμη Ανάπτυξη”! Έτσι θα αντιμετωπίσει ο Δήμος Βόλου τη ρύπανση της ΑΓΕΤ: Θα σου καταργήσει το Ι.Χ στην πόλη, θα σε βάλει να κάνεις απανωτές ορθοπεταλίες, ώστε να εισπνέεις τον ρυπαρό από τα τσιμέντα αέρα και έτσι θα καθαρίζει η ατμόσφαιρα!

Είπαμε: Ατζέντα 21, “Βιώσιμη Ανάπτυξη”! Το "βιώσιμη" πάει στην τσεπούλα των επιχειρηματιών, το "ανάπτυξη" στο καρκίνο των πολιτών!
***
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου