Στο αντίθετο ρεύμα
Ο οδηγός με το αυτοκίνητό του, ένα Opel Astra είχε μπει ανάποδα στον κόμβο Βελεστίνου με κατεύθυνση προς Αθήνα στο ρεύμα που εξυπηρετεί όσα οχήματα πηγαίνουν Θεσσαλονίκη. Άμεσα σήμανε συναγερμός στο κέντρο επιχειρήσεων Μαγνησίας για να σταματήσει την τρελή πορεία του οχήματος που είχε λαρισαϊκές πινακίδες. Γρήγορα διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός του δε συμμορφωνόταν σε καμία υπόδειξη, ενώ και οι πληροφορίες για την ταυτότητα του οδηγού παρέπεμπαν σε κατάσταση εκτός λογικής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 7.15 το πρωί, ο οδηγός μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας της ΠΑΘΕ από τον κόμβο Βελεστίνου και κινούμενος στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας έσπασε τις μπάρες όσων διοδίων βρήκε στο δρόμο του, ενώ την τρελή πορεία του αυτοκινήτου δεν μπόρεσαν να σταματήσουν ούτε τα εργοτάξια, ούτε οι εκτροπές της κυκλοφορίας.
Τρία περιπολικά της Τροχαίας
Αυτοκινητοδρόμων Μαγνησίας
Στο κατόπι του λευκού αυτοκινήτου βρέθηκαν τρία περιπολικά της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Μαγνησίας, ενώ το ακολούθησαν οχήματα και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Δρυμώνα. Τα περιπολικά προσπάθησαν να σταματήσουν το αυτοκίνητο αρχικά με φωνητικές εντολές, τακτική που δεν απέδωσε, ενώ όταν το προσπερνούσαν με σκοπό να το ακινητοποιήσουν, ο οδηγός τους πετούσε ότι έβρισκε, όπως μπουκάλια νερό, το σταχτοδοχείο του αυτοκινήτου και άλλα αντικείμενα. Η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» με μηνύματα στα διόδια, ζητούσε από τους οδηγούς που είχαν κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη, να ακινητοποιηθούν στη Λωρίδα Έκτακτης Κυκλοφορίας, για να μη γίνει ατύχημα. Τελικά, το αυτοκίνητο, που κινούνταν με υπερβολική ταχύτητα, έσπασε τις μπάρες στα διόδια της Πελασγίας και διένυσε τη μικρή απόσταση μέχρι και τα όρια του νομού Φθιώτιδας, όπου τη διαχείριση της καταδίωξης ανέλαβε η τοπική Διεύθυνση Αστυνομίας.

Στη Φθιώτιδα
Σύμφωνα με τοπικά μέσα της Λαμίας, συνολικά το αμάξι διήνυσε 175 χιλιόμετρα ανάποδα στο διεθνή και το γεγονός ότι δεν εμβόλισε κάποιον ανύποπτο χρήστη της Εθνικής οδού οφείλεται στην κινητοποίηση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, που φρόντισε να κλείσει όλες τις εισόδους για όσους είχαν σκοπό να ταξιδεύσουν προς Θεσσαλονίκη. Ταυτόχρονα περιπολικά της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων, της ΟΠΚΕ, της Ασφάλειας και όλων των διαθέσιμων υπηρεσιών, είχαν κινητοποιηθεί προσπαθώντας να πείσουν τον οδηγό να σταματήσει χωρίς να χρησιμοποιηθεί βία και φυσικά όπλα. Ως απάντηση ο οδηγός του Opel απάντησε πετώντας τους ότι είχε μέσα στο αυτοκίνητο, ενώ τουλάχιστον 10 φορές επιχείρησε να τους εμβολίσει όταν τον πλησίαζαν!
Κάποια στιγμή στις Θερμοπύλες σταμάτησε και ενώ πίστεψαν ότι θα κατέβαινε από το αμάξι, όταν οι αστυνομικοί πλησίασαν πάτησε γκάζι και συνέχισε την τρελή του πορεία.

Οι φωτογραφίες που εξασφάλισε η «ΜΑΓΝΗΣΙΑ» δείχνουν τη σφοδρή σύγκρουση των οχημάτων

Επίλογος στα διόδια Τραγάνας
Τελικά ο επίλογος δόθηκε στα διόδια της Τραγάνας όπου στήθηκε το μπλόκο και ενώ τα περιπολικά που τον καταδίωκαν, του έδωσαν μέτρα ν να προπορευτεί, μήπως και την τελευταία στιγμή αλλάξει γνώμη και σταματήσει. Δυστυχώς, ο 49χρονος δε σταμάτησε και καρφώθηκε με δύναμη πάνω στα περιπολικά. Από τη σφοδρότατη σύγκρουση τραυματίστηκε ελαφρά ο οδηγός νταλίκας που δεν είχε προλάβει να απομακρυνθεί από το σημείο, ενώ ο οδηγός του ΙΧ ανασύρθηκε νεκρός και όπως διαπιστώθηκε οδηγούσε γυμνός από τη μέση και κάτω.