Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

3η Μάρτη: Παγκόσμια Ημέρα Ακοής - Τετάρτη, Μέγαρο Μουσικής - απονομή Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας

Καλησπέρα . Σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές. Είναι δύσκολο να απαντήσω σε όλους ξεχωριστά. Μα τα διάβασα όλα, σας ευχαριστώ και περιμένω όσους θέλουν και μπορούν την Τετάρτη στο Μέγαρο Μουσικής για την απονομή των Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας.
Κάτι άλλο που γνωρίζουν όσοι παρακολουθούν τα θέματα της κώφωσης. Η 3 η Μαρτίου εδώ και μερικά χρόνια έχει καθιερωθεί ως "Παγκόσμια ημέρα ακοής" , επειδή τα δυο 3 μοιάζουν λέει με τα αυτιά μας.
Οπότε, κλείνω εδώ γι απόψε με τη μόνη μου ευχή - που δεν είναι μια θολή ευχή αλλά μια υπαρκτή πραγματικότητα ήδη γύρω μας - να μην υπάρχουν άλλα κωφά παιδιά και ενήλικες σε μερικά χρόνια. Ας είμαστε οι τελευταίοι αυτής της αναπηρίας, που βασάνισε την ανθρωπότητα.
Ας ασχολούνται οι άνθρωποι με ποιήματα και μουσικές. Ας μην βασανιστεί άλλος μετά τον Μπετόβεν και.. την αφεντιά μου
Δείτε και ένα σχετικό πολύ ωραίο άρθρο για τη σημερινή ημέρα.
(Και μου λέτε ότι είναι τυχαία αυτή η ημέρα των γενεθλίων μου)
"....Μέχρι πριν λίγα χρόνια, τα κωφά παιδιά ήταν καταδικασμένα να ζήσουν με την αναπηρία τους, απομονωμένα, με πολύ περιορισμένες δυνατότητες ένταξης στην κοινωνία, επιμόρφωσης και εξέλιξης. Πλέον, και πάλι χάρη στην επιστήμη, με την εισαγωγή στην ιατρική της χρήσης των κοχλιακών εμφυτευμάτων, πετύχαμε ένα θαύμα, η αναπηρία της κώφωσης δεν υφίσταται πια.
Ας κρατήσουμε λοιπόν την 3η Μάρτη σαν μια λαμπερή στιγμή της Επιστήμης και της Τεχνολογίας, που νίκησαν μια ανεπάρκεια και δώσαν ποιότητα και πνοή στη ζωή χιλιάδων παιδιών...."

Της Δρ. Άννας Ελευθεριάδου-Γκίκα Διδάκτορος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου ΑθηνώνΙατρού ΩΡΛ με Εξειδίκευση στις Διαταραχές Ακοής και ΙσορροπίαςΜέλους του ...
goodnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου