Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Ανάγκη εκκένωσης σπιτιών με ρωγμές και προβλήματα στατικότητας σε Πουρί, Ζαγορά, Μακρυράχη, Κισσό



Ανάγκη εκκένωσης σπιτιών με ρωγμές και προβλήματα στατικότητας σε Πουρί, Ζαγορά, Μακρυράχη, Κισσό 




Αυτοψία σε σπίτια που έχουν ρωγμές και άλλα προβλήματα στατικότητας πραγματοποιούν από χθες μηχανικοί του υπουργείου Υποδομών. Εκτιμάται ότι περίπου 15 σπίτια αντιμετωπίζουν τέτοια ζητήματα, όπως στο Πουρί, τη Ζαγορά, τη Μακρυράχη, τον Κισσό, και αλλού. Ο δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου κ. Παναγιώτης Κουτσάφτης επισήμανε πως με μηχανικούς του υπουργείου Υποδομών μετέβη ο ίδιος σε τρία σπίτια στο Πουρί, τρία στη Ζαγορά, ενώ αυτοψία έγινε και στην Μακρυράχη. Σε ένα σπίτι ζητήθηκε από την οικογένεια να μετακινηθεί σε άλλο μέρος.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως σήμερα θα μεταβεί στην περιοχή και άλλο κλιμάκιο του υπουργείου Υποδομών για συνέχιση των ελέγχων.
Οι κάτοικοι είναι πολύ προβληματισμένοι καθώς εκτός από το κατεστραμμένο οδικό δίκτυο, έχουν να αντιμετωπίσουν και το κόστος από τις μεγάλες ζημιές στις αυλές τους, στις αποθήκες και άλλες κατασκευές που χρησιμοποιούν.
Δεκάδες σπίτια παραμένουν χωρίς ρεύμα, ενώ σε χωριά δεν έχουν νερό. Επίσης σε αρκετά σπίτια έχουν καταστραφεί αυλές και περιφράξεις.
Στο μεταξύ, μια μεγάλη επιχείρηση για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας μέσω της ρίψης τεράστιων όγκων υλικών στα δεκάδες σημεία του οδικού κυκλώματος Πηλίου που εδώ και μέρες είχε υποστεί μεγάλες καθιζήσεις, ξεκίνησε χθες νωρίς το πρωί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου που είχαν ως σύμμαχο τον ηλιόλουστο καιρό. Βέβαια υπάρχει ο φόβος, ότι αν σημειωθούν πάλι βροχοπτώσεις, οι προσπάθειες θα έχουν πάει χαμένες.
Στο σημείο μεταξύ Ξουριχτίου-Τσαγκαράδας που είχε σημειωθεί κατάπτωση, αποκαταστάθηκε η ζημιά και η κυκλοφορία γίνεται κανονικά, αν και χρειάζεται μεγάλη προσοχή.
Ακόμη αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων μεταξύ Χανίων με Καράβωμα, αλλά και Ζαγοράς-Πουρίου. Παραμένουν τα προβλήματα σε Μαυρούτσα, στο δέλτα Κισσού αλλά και στον δρόμο μεταξύ Ζαγοράς-Πουρίου.
Επίσης συνεχίστηκαν και χθες τα προβλήματα υδροδότησης σε χωριά της δημοτικής ενότητας Μουρεσίου, όπως στην Τσαγκαράδα, στον Άγιο Δημήτριο.
Μεγάλες είναι οι ζημιές και στο παραλιακό μέτωπο με τις οδικές προσβάσεις να έχουν μεγάλα προβλήματα και ορισμένες παραλίες να έχουν γίνει ένα με τη θάλασσα. πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου