Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

"Ακροατών ακούσματα" στην ΕΡΤ ΒΟΛΟΥ, με την Μαρία Αρφέ

"Ακροατών ακούσματα" στην ΕΡΤ ΒΟΛΟΥ
Την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου στις 19.00 η Δέσποινα Τσούκα υποδέχεται στο στούντιο την Μαρία Αρφέ σε μιά κατάθεση ψυχής για όλα εκείνα που αγαπά και την χαρακτηρίζουν σαν δραστήριο δημιουργικό και ευαίσθητο άτομο.
Η Μαρία Αρφέ γεννήθηκε στη Νάπολη της Ιταλίας. Ζει και κατοικεί στην Ελλάδα, στο Βόλο, από το 1981. Όλα αυτά τα χρόνια είχε έντονη δραστηριότητα στους κοινωνικούς, πολιτιστικούς και πολιτικούς τομείς. Από το 1987 έως το 2010 συνεργάστηκε με το Επ. Ιταλικό Υποπροξενείο στο Βόλο και τα τελευταία έξι χρόνια διατέλεσε Επίτιμος Υποπρόξενος της Ιταλίας στο Βόλο. Δημοσίευσε έξι ποιητικές συλλογές: “Το πέρασμα της αγάπης” και “Περιμένοντας το ουράνιο τόξο” από τις εκδόσεις ΠΑΛΜΟΣ το 2007 και το 2008, “Στα βάθη της ψυχής” από τις εκδόσεις Εντύποις το 2011, “Βροχή Αγάπης” , Κατάθεση ψύχη , Ιδιαίτερες στιγμές από τις εκδόσεις Ήρα Εκδοτική, 2012-1015 “Στα φτερά της Πεταλούδας”, διηγήματα . «Γλυκοπαγίδα», «Το Χριστουγεννιάτικο δεντράκι , «Λεύκωμα …τρυφερές στιγμές», «Δεινόσαυροι», «ο Χρυσοχέρη» (παραμύθια ) από τις εκδόσεις Ήρα Εκδοτική. Τα διηγήματά της και τα ποιήματά της διακρίθηκαν σε διεθνείς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.
Για την λογοτεχνική δραστηριότητα της έχει πάρει διάφορα Βραβεία, ανάμεσα τους δυο 1ο Βραβείο “Moscardelli” στο Capestrano (Aquila), Βραβείο “Mario Barale”στο Vercelli (Piemonte), 2o Βραβείο Francesco De Micheli a Cesa (Caserta), 2o Βραβείο Gino Recchiuti (Teramo), 2oΒραβείο Giungano (Salerno), Βραβείο Βραβείο Vignola (Modena), 1ο Βραβείο lettera d’Amore (Chieti), 3oSalotto letterario (Torino)… κ.ά.
Είναι ακαδημαϊκός εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Κέντρου Gioacchino Belli της Ρώμης, καθώς και μέλος Επιτροπής αξιολόγησης λογοτεχνικών διαγωνισμών.
Πήρε μέρος σαν αναγνώστρια σε ποιητικές βραδιές, παρουσιάσεις λογοτεχνικών έργων, ποιητικών συλλογών, λογοτεχνικών διαγωνισμών.
Ελάτε στην συντροφιά μας στους 100,7 και 101,2 FM και μέσω του διαδικτύου παντού στο κόσμο από την πλατφόρμα της ΕΡΤ,(www.ert.gr,webradio.ert.gr/volos) και volos.ert.gr
H Μαρία θα επιλέξει τα τραγούδια που θα ντύσουν την εκπομπή μας και είναι αυτά που αγαπά και θέλει να τα μοιραστεί μαζί μας!!!!
Φωτογραφία του χρήστη ΕΡΤ ΒΟΛΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου