Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

15 Οκτωβρίου, Διεθνής Ημέρα Αγρότισσας.


Ο χρήστης Zagorin βρίσκεται στην τοποθεσία Ζαγορά - Πήλιο.
15 Οκτωβρίου, Διεθνής Ημέρα Αγρότισσας.
"Καθιερώθηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις 18 Δεκεμβρίου 2007 και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Οκτωβρίου για να υπενθυμίζει τη συμβολή της γυναίκας στην αγροτική παραγωγή και την αγροτική κοινωνία εν γένει, αλλά και τις προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζει." (πηγή: sansimera.gr)
Tιμούμε τις αγρότισσες όλης της υφηλίου. Περίπου το 40% από τα μέλη του Συνεταιρισμού μας είναι Γυναίκες.
Το 2017 - 2018 μάλιστα, συμβάλλαμε δυναμικά στη διεξαγωγή και παρουσίαση της πρώτης επιστημονικής έρευνας για την Ελληνίδα Αγρότισσα. Αύριο, 16 Οκτωβρίου που είναι και η παγκόσμια ημέρα διατροφής, ο Συνεταιρισμός μας θα εκπροσωπηθεί με επίσημη εισήγηση, σε αντίστοιχη ημερίδα που διοργανώνεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και την Περιφέρεια Αττικής Αττικής στο Acropolis Museum - Μουσείο Ακρόπολης.
Στη πρώτη φωτογραφία, Ζαγοριανές Αγρότισσες, μέλη του Συνεταιρισμού μας, κατά τη δεκαετία του 1960 διαλέγουν μήλα κατά τη συγκομιδή. Oι γυναίκες του τόπου μας παραμένουν και σήμερα ενεργές είτε στα αγροκτήματα, είτε στις εγκαταστάσεις διαλογής και συσκευασίας του Συνεταιρισμού μας.
***




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου