Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Άρθρο των ΝΥΤ για τα κινητά: «Είμαι πεπεισμένη ότι ο διάβολος ζει στα τηλέφωνά μας», λέει στέλεχος του facebook

Άρθρο των ΝΥΤ για τα κινητά: «Είμαι πεπεισμένη ότι ο διάβολος ζει στα τηλέφωνά μας», λέει στέλεχος του facebook

«Οι άνθρωποι που είναι πιο κοντά σε ένα πράγμα είναι συχνά οι πιο επιφυλακτικοί μ’ αυτό. Οι ειδικοί της τεχνολογίας γνωρίζουν πώς πραγματικά λειτουργούν τα τηλέφωνα και πολλοί έχουν αποφασίσει ότι δεν θέλουν τα παιδιά τους να έχουν σχέση με αυτά»

New York Times
Οι New York Times, όπως και πολλοί άλλοι, έχουν αναφερθεί στο θέμα αυτό πριν από ακόμα βγουν στο φως οι ανησυχίες και οι προσπάθειες των γονιών των ανθρώπων της Silicon Valley να περιορίσουν τη χρήση και έκθεση των παιδιών τους στην τεχνολογία.
Αυτή η ιδέα ότι οι γονείς της Silicon Valley είναι επιφυλακτικοί με την τεχνολογία δεν είναι καινούργια. Οι νονοί της τεχνολογίας εξέφρασαν αυτές τις ανησυχίες πριν από χρόνια, και η ανησυχία ήταν πιο δυνατή από την κορυφή.
Ο Tim Cook, ο C.E.O. της Apple, δήλωσε νωρίτερα φέτος ότι δεν θα αφήσει τον ανιψιό του να ενταχθεί σε κοινωνικά δίκτυα. Ο Bill Gates απαγόρευσε τα κινητά τηλέφωνα έως ότου τα παιδιά του γίνουν έφηβοι, και η Melinda Gates έγραψε ότι ήθελε να είχαν περιμένει ακόμα περισσότερο. Ο Steve Jobs δεν θα άφηνε τα μικρά του παιδιά κοντά σε iPad.
Ο πρώην πρόεδρος του Facebook, Sean Parker, ανησυχεί ότι τα κοινωνικά μέσα ενδέχεται να σαπίζουν τα μυαλά των παιδιών. Ο Δρ Jean Twenge είπε σχετικά με τα παιδιά ότι οι οθόνες προκαλούν τη χειρότερη κρίση ψυχικής υγείας εδώ και δεκαετίες.
Επίσης, δεν υπάρχει μια νέα ανησυχία: πώς τα παιδιά επηρεάζονται από το μπλε φως και την έκθεση σε ακτινοβολία από οθόνες και τη νέα τεχνολογία γενικά.
 «Είμαι πεπεισμένη ότι ο διάβολος ζει στα τηλέφωνά μας και προκαλεί χάος στα παιδιά μας»
Η Athena Chavarria, η οποία εργάστηκε ως βοηθός εκτελεστικού στο Facebook και τώρα βρίσκεται στο φιλανθρωπικό σκέλος του Mark Zuckerberg, δήλωσε: «Είμαι πεπεισμένη ότι ο διάβολος ζει στα τηλέφωνά μας και προκαλεί χάος στα παιδιά μας», αναφέρουν οι Times.
Η κυρία Chavarria δεν άφησε τα παιδιά της να έχουν κινητά τηλέφωνα μέχρι το γυμνάσιο και ακόμη και τώρα απαγορεύει τη χρήση του τηλεφώνου στο αυτοκίνητο και το περιορίζει αυστηρά στο σπίτι.
Είπε ότι ζει κάτω από το μάντρα ότι το τελευταίο παιδί στην τάξη που θα πάρει τηλέφωνο κερδίζει. Η κόρη της δεν είχε τηλέφωνο πριν ξεκινήσει την ένατη τάξη. (δική μας α Λυκείου)
«Άλλοι γονείς λένε, «Δεν ανησυχείτε που δεν ξέρετε πού βρίσκονται τα παιδιά σας όταν δεν μπορείτε να τα βρείτε;» είπε η κ. Chavarria. «Κι εγώ λέω,’Όχι, δεν χρειάζεται να ξέρω πού είναι τα παιδιά μου κάθε δευτερόλεπτο της ημέρας»».
Οι δηλώσεις της έχουν μεγάλη και διπλή σημασία γιατί, εκτός από την εμπιστοσύνη που πρέπει να χτίζεται ανάμεσα σε γονείς και παιδιά, η οποία δεν αντικαθίσταται με την τεχνολογική επιτήρηση, τα παιδιά μαθαίνουν στο δικαίωμα της ελευθερίας, και όχι στην υποχρέωση να συναινούν στην συνεχή επιτήρηση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου