Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Save Columbia - ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΟΛΟΥΜΠΙΑ - ΕΛΕΟΣ!

Save Columbia - ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΟΛΟΥΜΠΙΑ - ΕΛΕΟΣ!

**************
"Μπροστά στην πύλη θα σταθώ"
Σήμερα μαζευτήκαμε στην πύλη του ιερού και ιστορικού χώρου για τον εθνικό μας πολιτισμό, του στούντιο της Κολούμπια, να ζητήσουμε για άλλη μια φορά την άμεση διατήρησή του και την μετατροπή του σε μουσείο ελληνικού τραγουδιού αλλά και ζωντανού πολιτιστικού χώρου και να διαμαρτυρηθούμε ενάντια στην επιθυμία του ιδιοκτήτη Μάκη Μάτσα και της κατασκευαστικής του εταιρείας Marmin, να κατασκευάσει εμπορικό κέντρο. Μια αναισχυντία από έναν, υποτίθεται, παραγωγό του ελληνικού τραγουδιού, ο οποίος δεν φτάνει που γράφει βιβλία διαστρεβλώνοντας το ελληνικό τραγούδι, θέλει να φτιάξει σωβρακάδικα επάνω στον χώρο που ο Τσιτσάνης, ο Βαμβακάρης, και όλοι οι θρύλοι του πολιτισμού μας έγραφαν τραγούδια για τα βάσανα, τους καημούς, τις αγάπες και την ζωντανή ιστορία του ελληνικού λαού. Θα αγωνιστούμε να σώσουμε ότι μπορεί ακόμα να σωθεί. Δεν σταματάμε.
Ευχαριστούμε θερμά την Αυγή Θεοδόση για τον ακούραστο αγώνα της και τον Νίκος Ζαντιώτης για τις φωτογραφίες.
#SaveColumbia
***************











4 σχόλια:

  1. ...Δεν είναι που περιφρονώ τα σωβρακάδικα, δεν είναι που η πρώτη μου δουλειά ήταν εκεί,(1979) κι έχω πολλές ονειρικές αναμνήσεις, δεν είναι πως το Συλλαλητήριο της Θεσ/κης, για της εποχής τα δεδομένα, έδωσε σημαντικά μηνύματα και θα έχουμε να λέμε για πολύ καιρό, είναι που και το θέμα της Κολούμπια, είναι πολύ σοβαρό! Ένας "Ιερός" χώρος που θα έπρεπε να έχει γίνει προ πολλού Μουσείο, πρέπει να το προλάβουμε το θέμα, ακόμα κι αν γίνονταν χώρος πρασίνου!
    Βιάστικα να το κρατήσω ως θέμα, γιατί δεν ξέρω και τα κέφια του Χαί -πί μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί δεν μαζεύετε υπογραφές; απορώ!Έπρεπε να φτάσει σε τέτοια κατάντια; Πού είναι ο Μουσικός κόσμος; Μόνο στις κηδείες πάει;Αγκρρρ και συγχίζομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δεν έχουν δικαιωμα να κανουν τιποτε, είναι ξενη περιουσία, είχα ακουσει...
    καληνύχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστώ για την ενημέρωση Λαμπρινή, κρίμα, μεγάλο κρίμα!
    Καλημέρα μας, Καλή βδομάδα μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή