Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Ο Αμερικανός καθηγητής Paul Connett σήμερα στο Βόλο για το θέμα της καύσης σκουπιδιών από τσιμεντοβιομηχανίες

Ο Αμερικανός καθηγητής Paul Connett σήμερα στο Βόλο για το θέμα της καύσης σκουπιδιών από τσιμεντοβιομηχανίες




Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ καλεί όλους τους πολίτες και τους φορείς της πόλης σήμερα στις 19:00 στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Κτήριο Παπαστράτου, αμφ. Κορδάτος) στην ενημερωτική εκδήλωση για την καύση σκουπιδιών με ομιλητή τον καθηγητή Περιβαλλοντικής Χημείας Paul Connett από το Πανεπιστήμιο St. Lawrence της Νέας Υόρκης, όπου θα παρουσιαστούν επιχειρήματα σε τοπική και παγκόσμια κλίμακα κατά της καύσης σκουπιδιών από τσιμεντοβιομηχανίες, όσο και τα 10 βήματα για την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων.
Ο καθηγητής θα δώσει συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ το Σάββατο 27 Ιανουαρίου , στις 11:00, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Κτήριο Παπαστράτου, Αίθουσα Πρυτανικού Συμβουλίου), ενώ στις 13.00 θα πραγματοποιηθεί συζήτηση σε στρογγυλό τραπέζι στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Κτήριο Παπαστράτου, Αίθουσα Πρυτανικού Συμβουλίου ), με τη συμμετοχή επιστημονικών, κοινωνικών και επαγγελματικών φορέων.
Ο Paul Connett είναι ομότιμος καθηγητής της Περιβαλλοντικής Χημείας στο Πανεπιστήμιο St. Lawrence της Νέας Υόρκης. Τα τελευταία 30 χρόνια βοηθά (χωρίς αμοιβή) κοινότητες σε όλο τον κόσμο να κατανοήσουν αμφιλεγόμενα ζητήματα, όπως η καύση απορριμμάτων από τσιμεντοβιομηχανίες. Εκτός από την εξήγηση των κινδύνων αυτών των πρακτικών, παρέχει τεχνογνωσία για τις εναλλακτικές λύσεις. Η έρευνα για τη διαχείριση των αποβλήτων τον οδήγησε σε 49 πολιτείες στις ΗΠΑ, σε 7 επαρχίες στον Καναδά και σε 60 άλλες χώρες. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σχετικά με τις διοξίνες και πολλά άλλα άρθρα σχετικά με τη διαχείριση αποβλήτων. Τα τελευταία 30 χρόνια έχει δώσει περίπου 2500 δημόσιες παρουσιάσεις. Η πιο πρόσφατη δημοσίευσή του για τα απόβλητα είναι το βιβλίο «Η λύση μηδενικών αποβλήτων» (2013), 50 βιντεοταινίες για τη διαχείριση αποβλήτων και 10 σειρές για τους κινδύνους της διοξίνης. Τα άλλα ερευνητικά του ενδιαφέροντα έχουν επικεντρωθεί στον μηχανισμό δράσης των τοξικών ουσιών στο σώμα. Αυτές οι ουσίες περιλαμβάνουν τα PCDD (διοξίνες), τα PCDF (φουράνια), τα PCB, το χρώμιο, το μόλυβδο και το φθόριο.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου