Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Ήταν ο νεκρός τρελός;

Ήταν ο νεκρός τρελός;

portogalia-nekros-.jpg

Δικαστήριο στην Πορτογαλία διέταξε ψυχιατρική αξιολόγηση άνδρα πεθαμένου εδώ και δύο χρόνια για να διευθετήσει τα κληρονομικά | (AP Photo/Armado Franca)

Ένα δικαστήριο στη νότια Πορτογαλία εξέταζε μια υπόθεση κληρονομιάς. Έπειτα από αντιδικία των κληρονόμων ο δικαστής ζήτησε από ένα νοσοκομείο να προβεί σε ψυχιατρική αξιολόγηση του άνδρα που έγραψε τη διαθήκη. Το πρόβλημα, όμως, είναι πως ο άνδρας αυτός έχει πεθάνει εδώ και δύο χρόνια.
Δεν είναι ασυνήθιστο σε τέτοιες περιπτώσεις να ζητείται η συνδρομή ψυχιάτρου, καθώς μπορεί κάποιος από τους κληρονόμους να ισχυριστεί ότι ο.. αποθανών δεν είχε σώας τα φρένας όταν συνέτασσε τη διαθήκη του. Ειδικοί μπορούν να εξετάσουν τη γραφή της διαθήκης
μαζί με ιατρικές εξετάσεις του ανθρώπου που άφησε τη διαθήκη και να βγάλουν συμπεράσματα, τα οποία δεν θεωρούνται και εντελώς αξιόπιστα.
Το πρόβλημα, όμως είναι ότι στην Πορτογαλία μόνο τρία ινστιτούτα είναι ειδικευμένα σε τέτοιου είδους εξετάσεις με αποτέλεσμα οι δικαστές να ζητούν συχνά από ψυχιατρικές κλινικές και νοσοκομεία να καλύψουν αυτές τις ανάγκες.
Το προσωπικό, βέβαια, δεν είναι εξειδικευμένο εξ ου και η αντίδραση της ψυχιάτρου Ανα Μάτος Πίρες η οποία κλήθηκε να βγάλει το φίδι από την τρύπα.
Όταν είδε την εντολή, η διευθύντρια απάντησε απλά ότι ήταν αδύνατον να την εκτελέσει.
«Θα μπορούσα να γίνω κυνική, να πάω στον τάφο του άνδρα αυτού, να θέσω μερικές ερωτήσεις και να στείλω μετά την έκθεσή μου, αλλά θέλησα να απαλλάξω το υπουργείο Δικαιοσύνης από αυτό το έξοδο», είπε γελώντας η ψυχίατρος.
πηγή

1 σχόλιο:

  1. Αν ήταν τρελός, θα ήταν σε όλα! Όχι μόνο στην διαθήκη!
    Βολεύει η περίπτωση, πάντως!Μια χαρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή