Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Ξεσπιτώνουν τετραμελή οικογένεια στον Βόλο

Ξεσπιτώνουν τετραμελή οικογένεια στον Βόλο

Στον δρόμο κινδυνεύει να βρεθεί τετραμελής οικογένεια με δύο μωρά παιδιά. Δραματική έκκληση από την τοπική Εκκλησία για να βρεθεί επειγόντως στέγη.
Το δράμα της οικογένειας έγινε γνωστό όταν ο πατέρας της τετραμελούς οικογένειας που δεν έχει κανένα εισόδημα, διάβηκε το κατώφλι του συλλόγου «Ο Εσταυρωμένος» και ζήτησε φιλοξενία για την οικογένειά του, δεδομένου πως είναι άνεργος και αδυνατεί να πληρώσει το ενοίκιο της κατοικίας στην οποία διαμένουν.
 Ο ιδιοκτήτης της οικίας τον ενημέρωσε πως θα πρέπει να εγκαταλείψει το σπίτι. Στη συνομιλία που είχε με τους εκπροσώπους του «Εσταυρωμένου», ο απεγνωσμένος πατέρας φέρεται να επισήμανε πως η οικογένεια βρίσκεται σε πλήρη ένδεια, με αποτέλεσμα ν’ αδυνατεί να αγοράσει πετρέλαιο για τη θέρμανσή της, όπως επίσης να πληρώσει και τους λογαριασμούς ΔΕΗ, ΔΕΥΑΜΒ κ.ά.
Η απεγνωσμένη έκκληση του άπορου πατέρα για βοήθεια, αφού προηγουμένως είχε χτυπήσει διάφορες πόρτες ζητώντας βοήθεια, χωρίς όμως να βρει ανταπόκριση, προκάλεσε αμέσως την κινητοποίηση του Διοικητικού Συμβουλίου του «Εσταυρωμένου». Ο πρόεδρος του ΔΣ, Θεόδωρος Μπαντάκας, συγκάλεσε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο, και αφού ενημέρωσε τα μέλη του για τα προβλήματα της οικογένειας, αποφάσισαν να αναλάβουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.
Το πρώτο βήμα έγινε με την προμήθεια πετρελαίου, τροφίμων μακράς διάρκειας και ενδυμάτων. Αυτό που ωστόσο προέχει αυτή τη στιγμή, είναι να ικανοποιηθεί το αίτημα για δωρεάν στέγαση της οικογένειας. Ο «Εσταυρωμένος» σύμφωνα με χθεσινοβραδινή ανακοίνωση, αδυνατεί όσον αφορά την παροχή προσωρινής στέγης, καθώς οι τέσσερεις χώροι φιλοξενίας που διαθέτει είναι υπερπλήρης.
Προκειμένου ωστόσο να βρεθεί λύση και η τετραμελής οικογένεια να μη βρεθεί στον δρόμο, το Δ.Σ. του «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ» αποφάσισε να δημοσιοποιήσει το γεγονός, παράλληλα με τη δημόσια έκκληση να βρεθεί ένα σπίτι που θα φιλοξενήσει -έστω για λίγους μήνες- την άπορη τετραμελή οικογένεια.
Πολλοί λένε: «Μα, υπάρχουν τόσα κενά σπίτια στην περιοχή μας, που θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν –έστω για τους μήνες του χειμώνα– κάποιες οικογένειες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες της καθημερινότητας. Είναι κρίμα οι ιδιοκτήτες τους να τα προτιμούν κλειστά παρά να τα προσφέρουν σε ανθρώπους αναγκεμένους που οδηγούνται στην απελπισία και την αυτοκτονία, επειδή “δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα”», σημειώνεται χαρακτηριστικά στη χθεσινοβραδινή ανακοίνωση-έκκληση του Συλλόγου.
πηγή

1 σχόλιο: