Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Είμαι περήφανος που γεννήθηκα Έλληνας - Ελληνίδα

Είμαι περήφανος που γεννήθηκα Έλληνας

*** ***

Μαρτυρία για Κατσίφα: «Οι αστυνομικοί μπούκαραν στο σπίτι του, χτύπησαν τη μητέρα του, εκείνος έφυγε στο βουνό»

Ο πρώην πρόεδρος της πολιτικής οργάνωσης ΟΜΟΝΟΙΑ κ. Λεωνίδας Παππάς, που εκπροσωπεί την ελληνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου στην Αλβανία μιλά στο protothema για τον ομογενή Κωνσταντίνο Κατσίφα.
«Ο Κωνσταντίνος κάθε χρόνο στην πλατεία του χωριού τοποθετούσε μια πολύ μεγάλη ελληνική σημαία. Ήταν ένα παιδί που εκδήλωνε πολύ έντονα τον πατριωτισμό του. Ήθελε να δείξει έντονα την ταυτότητά του και κάθε χρόνο τοποθετούσε αυτή την τεράστια σημαία. Έτσι λοιπον το πρωί δεν βρήκε τη σημαία και είδε μπροστά του κάποιους αστυνομικούς.
Έτσι υπέθεσε ότι οι Αλβανοί αστυνομικοί είχαν αφαιρέσει τη σημαία από το σημείο, που την έβαζε κάθε χρόνο. Εξοργίστηκε έγινε ένας φραστικός διαπληκτισμός με τους αστυνομικούς. Κάποιος από τους αστυνομικούς του έδειξε το όπλο του και εκείνος θολωμένος πήγε και πήρε το δικό του όπλο και πυροβόλησε για εκφοβισμό στον αέρα. Δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει κάποιον. Αν ήθελε να σκοτώσει θα σκότωνε αλλά δεν ήθελε», ανέφερε ο κ.Παππάς.

katsifas_ekproswpos_omologia_mitera_arthro
Η φωτογραφία είναι από τη στιγμή που οι αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι της οικογένειας και το έκαναν άνω κάτω ψάχνοντας τον 35χρονο


Και πρόσθεσε: «Στη συνέχεια μετά από αυτό πήγε στο χωριό για να κρυφτεί. Πήγε σε μια εγκαταλελειμμένη δεξαμενή για να κρυφτεί την ώρα που τον καταζητούσαν οι Αλβανοί αστυνομικοί. Ίσως περίμενε να έρθει το βράδυ για να διαφύγει. Δυστυχώς όμως τον εντόπισαν. Αυτό που λένε στο χωριό είναι ότι επί μια ώρα ακούγονταν πυροβολισμοί γιατί κανένας δεν μπορούσε να πλησιάσει. Υπάρχουν δυο εκδοχές. Η πρώτη λέει ότι η αλβανική αστυνομία του είπε να παραδοθεί αλλά εκείνος αρνήθηκε και παράλληλα πυροβολούσε και όταν του τελείωσαν οι σφαίρες βγήκε έξω φωνάζοντας «Ζήτω η Ελλάδα» και φαίνεται να επιλέγει το θάνατο χωρίς να παραδίνεται. Σύμφωνα με τη δεύτερη εκδοχή οι Αλβανοί αστυνομικοί να τον εκτέλεσαν επί τόπου και θέλοντας όμως να φανεί ως συμπλοκή πυροβολούσαν μόνοι τους για να φανεί ότι υπήρξε συμπλοκή. Δυστυχώς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε την αλήθεια».
«Μίλησα ο ίδιος με τους γονείς και μάλιστα μου είπαν ότι τη στιγμή που τον αναζητούσαν, Αλβανοί αστυνομικοί μπούκαραν στο σπίτι της οικογένειας κάνοντάς το άνω κάτω ενώ δεν δίστασαν να χτυπήσουν και τη μητέρα του Κώστα με το κοντάκιο όπλου. Για να ομολογήσει το που κρύβεται το παιδί της ενώ οι γονείς δεν γνώριζαν κάτι», σημείωσε ο κ.Παππάς.
«Μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε η μητέρα του δεν γνωρίζει ότι το παιδί της είναι νεκρό, αλλά ότι έχει συλληφθεί. Ο Κωνσταντίνος ήταν πατέρας ενός 13χρονου κοριτσιού και η σύζυγός του από την Κρήτη. Η αλήθεια έιναι ότι ήταν διαζευγμένος ενώ τα τελευταία δυο χρόνια γίνονταν προσπάθειες επανασύνδεσης. Εργαζόταν ως σιδεράς και στα αλουμίνια και δούλευε και Ελλάδα και Αλβανία», κατέληξε.


Η βρεφοδόχος ήταν ένα κιβώτιο που χωρούσε μέχρι και δύο βρέφη, ξαπλωμένα. Βρισκόταν στον εξωτερικό τοίχο βρεφοκομείων για να μπορούν να αφήνουν κρυφά τα «απορριπτόμενα» μωρά.

Ο χρήστης Πρόσωπα του χθες και του σήμερα κοινοποίησε μια δημοσίευση.
Αθήνα 1945-46...
Γιατρός στη βρεφοδόχο του Δημοτικού Βρεφοκομείου (στην οδό Πειραιώς)
Φωτογράφος Βούλα Παπαϊωάννου.Αρχείο Μουσείου Μπενάκη.
"Η βρεφοδόχος ήταν ένα κιβώτιο που χωρούσε μέχρι και δύο βρέφη, ξαπλωμένα. Βρισκόταν στον εξωτερικό τοίχο βρεφοκομείων για να μπορούν να αφήνουν κρυφά τα «απορριπτόμενα» μωρά. Όταν τοποθετούσαν το μωρό στο κιβώτιο, ένα ηλεκτρικό κουδούνι ανήγγειλε στο προσωπικό του βρεφοκομείου την «πράξιν της εγκαταλείψεως».
Κείμενο από "Μηχανή του Χρόνου"
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται
Μία φωτογραφία,χίλιες λέξεις.
Αθήνα 1945-46...
Γιατρός στη βρεφοδόχο του Δημοτικού Βρεφοκομείου (στην οδό Πειραιώς)
Φωτογράφος Βούλα Παπαϊωάννου.Αρχείο Μουσείου Μπενάκη.
"Η βρεφοδόχος ήταν ένα κιβώτιο που χωρούσε μέχρι και δύο βρέφη, ξαπλωμένα. Βρισκόταν στον εξωτερικό τοίχο βρεφοκομείων για να μπορούν να αφήνουν κρυφά τα «απορριπτόμενα» μωρά. Όταν τοποθετούσαν το μωρό στο κιβώτιο, ένα ηλεκτρικό κουδούνι ανήγγειλε στο προσωπικό του βρεφοκομείου την «πράξιν της εγκαταλείψεως».
Κείμενο από "Μηχανή του Χρόνου"

Μελέτη: Τα 2,45 GHz του Wi-Fi βλάπτουν την γονιμότητα – Tα 35 GHz της 5G τι θα την κάνουν;

Μελέτη: Τα 2,45 GHz του Wi-Fi βλάπτουν την γονιμότητα – Tα 35 GHz της 5G τι θα την κάνουν;

Στις ΗΠΑ η μια πόλη μετά την άλλη τοποθετεί την 5G της Verizon. Μόλις εγκαταστάθηκε στο Σακραμέντο, στο Χιούστον, στην Ινδιανάπολη και στο Λος Άντζελες και λειτουργεί μεταξύ των 28 GHz και 39 GHz. Μελέτες έχουν δείξει ότι ακόμα και οι συχνότητες των 2,4 GHz προκαλούν προβλήματα σε αρουραίους

Δεδομένου ότι υπάρχει παγκόσμια κρίση υπογονιμότητας, το τι πραγματικά συμβαίνει με την ασύρματη τεχνολογία, θα πρέπει να μας προβληματίσει.
Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Ιράν, και που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Cell το 2015, με τίτλο «Επιδράσεις της έκθεσης στο Wi-Fi (2,45 GHz) στην απόπτωση, τις παραμέτρους των σπερματοζωαρίων και την ιστομορφομετρία των όρχεων σε αρουραίους: Μια μελέτη χρόνου», είναι μια εξαιρετική, πλούσια αλλά όχι πολύ περίπλοκη μελέτη, εξηγώντας ότι πρέπει να γνωρίζουμε τις συνέπειες κορεσμού στην ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων 2,45 GHz.
Διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο Ιατρικών Επιστημών του Zanjan, στο Ιράν, από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο του 2014.
Στη μελέτη, οι αρουραίοι Wistar ηλικίας τριών μηνών εκτέθηκαν στην ακτινοβολία 2,45 GHz, δυστυχώς, σε ένα θάλαμο που περιείχε δύο κεραίες Wi-Fi σε απέναντι τοίχους.
Τα ζώα χωρίστηκαν σε τρεις κατηγορίες: μία ομάδα με υγιή μη εκτεθειμένα στο Wi-Fi, μια ομάδα με αρουραίους τα οποία εκτέθηκαν στο Wi-Fi για 1 ώρα την ημέρα για δύο μήνες και μια τρίτη ομάδα που εκτέθηκε σε Wi-Fi για 7 ώρες την ημέρα για 2 μήνες.
Όλα τα ζώα μελετήθηκαν για τις παραμέτρους των σπερματοζωαρίων τους, για τις συγκεντρώσεις του κασπάση-3 και για τις ιστομορφομετρικές μεταβολές των όρχεων, καθώς και για τους αποπτωτικούς δείκτες των ζώων. Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τόσο τα εκτεθειμένα σε έκθεση 1 ώρας όσο και τα εκτεθειμένα ζώα 7 ωρών ημερησίως έδειξαν μείωση των παραμέτρων του σπέρματος.
Ακόμα και μια μικρή ποσότητα Wi-Fi έκθεσης ανά ημέρα σε τακτική βάση βλάπτει το σπέρμα των ποντικών, απέδειξε η μελέτη.
«Η μείωση της ανδρικής γονιμότητας, ως μία από τις παραμέτρους της παρούσας μελέτης, θεωρείται ως μείζων μέριμνα κατά τις τελευταίες δεκαετίες. Έχει προταθεί ότι η άμεση ή έμμεση έκθεση στο RF-EMW ως κύριος περιβαλλοντικός παράγοντας διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο στην παρατηρούμενη μείωση (28). Η συχνότητα ραδιοσυχνοτήτων 2500 GHz που εκπέμπουν οι συσκευές Wi-Fi έχουν μεγάλο χρόνο έκθεσης σε πολύ ευρεία περιοχή (2, 19, 21). Ως εκ τούτου, αυτή η μεταδιδόμενη ενέργεια μπορεί να απορροφηθεί από το ανθρώπινο σώμα (8, 29)».
Η μείωση της γονιμότητας των ανδρών θεωρείται σημαντική ανησυχία τις τελευταίες δεκαετίες, ανέφεραν. Διαπίστωσαν ότι η άμεση ή έμμεση έκθεση σε αυτές τις συχνότητες, ως κύριος περιβαλλοντικός παράγοντας, διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο στην πτώση της γονιμότητας.
Το WiFi διαδραματίζει σοβαρό ρόλο στην παγκόσμια κρίση υπογονιμότητας, και οι συχνότητες αυξάνονται, με τις κυτταρικές μονάδες πιο κοντά στα κεφάλια και τα σώματά μας.
Τώρα εδώ είναι το πλέον παρανοϊκό για το Wi-Fi: Τα 2.4 GHz στα οποία λειτουργεί, είναι η ακριβής συχνότητα που χρησιμοποιεί ένας φούρνος μικροκυμάτων όταν μαγειρεύει! Δεν υπάρχει απολύτως καμία διαφορά μεταξύ των δύο, εκτός από τη συγκεντρωμένη ισχύ σε φούρνο μικροκυμάτων για την εστίαση των συχνοτήτων.
Αν, λοιπόν, το Wi-Fi μας μαγειρεύει ήδη κυριολεκτικά, όπως ένας φούρνος μικροκυμάτων στην ίδια ακριβώς συχνότητα 2,4 GHz, τι θα σημαίνει όταν πρόκειται να αυξηθεί με την 5G;
Μάλλον περαιτέρω μείωση πληθυσμού. Γιατί, ενώ σας λένε ότι πάμε για αύξηση των πληθυσμών και υπάρχει πρόβλημα πόρων κλπ, η πραγματικότητα είναι εντελώς, μα εντελώς διαφορετική:
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

Το Ξυπόλυτο Τάγμα - Μια αληθινή ιστορία της Κατοχής που έγινε ταινία (κρατούμενη)

ΤΟ ΞΥΠΟΛΗΤΟ ΤΑΓΜΑ: Μια αληθινή ιστορία 160 παιδιών στην Κατοχή του 40 (ΤAINIA))




«Αν είχες γυρίσει αυτή την ταινία προτού γυρίσω εγώ τον "Κλέφτη των ποδηλάτων" τότε σήμερα θα ήσουν εσύ ο Ντε Σίκα!».


Βιτόριο Ντε Σίκα (προς τον Γκρεγκ Τάλλας, όταν είδε το 1955 το «Ξυπόλητο Τάγμα» στο Φεστιβάλ του Εδιμβούργου)
Το «Ξυπόλητο Τάγμα» είναι η αληθινή ιστορία 160 παιδιών, που η δράση τους πήρε διαστάσεις μύθου όταν διώχτηκαν από τα ορφανοτροφεία της Θεσσαλονίκης από τους Ναζί κατακτητές στα χρόνια της κατοχής του Bʼ Παγκοσμίου Πολέμου.

Αποσπάσματα από την ταινία. Ολόκληρη την ταινία μπορείτε να την δείτε στο τέλος του άρθρου

Οι Γερμανοί αδειάζουν τα δημόσια κτίρια και τα επιτάσσουν. Ανάμεσα σε αυτά τα κτίρια είναι και αρκετά ορφανοτροφεία. Τα ορφανά πετάγονται στο δρόμο. Μια ομάδα, απ' αυτά τα ορφανά, για να επιβιώσουν, παίρνουν τη ζωή τους στα χέρια τους. Οργανώνονται σαν μυστικός «στρατός», με ιεραρχία και πειθαρχία. Μόνα τους συγκροτούν ομάδες κρούσης και βοήθειας. Πηγή για την τροφοδοσία τους είναι τα γερμανικά καμιόνια που κουβαλάνε ψωμί και τρόφιμα και οι μαυραγορίτες. Τα κλεμμένα μοιράζονται στα ορφανά, αλλά και σε άλλους κατοίκους της Θεσσαλονίκης που είχαν ανάγκες.
Τα παιδιά του «Ξυπόλυτου Τάγματος» έμειναν στην ιστορία σαν «σαλταδόροι». Ο θρύλος λέει, πως πέρα από την αρωγή που παρείχαν στο κόσμο, κατάφερναν με την εξυπνάδα και το κουράγιο τους να βοηθούν την Αντίσταση, βρίσκοντας τρόπους να φυγαδεύουν στη Μέση Ανατολή Έλληνες, Αμερικάνους και Εγγλέζους αξιωματικούς, με σκοπό να ενωθούν με τους εκεί συμμαχικούς στρατούς.
Στα τέλη της δεκαετίας του ΄40, βρισκόταν στην Αμερική ο ηθοποιός του Κρατικού Θεάτρου Νίκος Κατσιώτης, ο οποίος συζητώντας με τον Γκρεγκ Τάλλας (Γρηγόρης Θαλασσινός) του διηγήθηκε πως την ημέρα που η Θεσσαλονίκη γιόρταζε την απελευθέρωσή της, τον Νοέμβριο του 1944, στο τέλος της διαδήλωσης ακολουθούσε ένα τσούρμο από κουρελήδες πιτσιρικάδες οι οποίοι κρατούσαν ένα πανό που έγραφε «Ξυπόλητο Τάγμα». Η διήγηση του Νίκου Κατσιώτη, συγκλόνισε τον Τάλλας κι αποφάσισε να κάνει το «Ξυπόλητο Τάγμα» ταινία. Το 1952, ο Γκρεγκ Τάλλας έρχεται στην Ελλάδα και με την περιορισμένη οικονομική υποστήριξη ενός άλλου Ελληνοαμερικανού, ξενοδόχου στο Λος Άντζελες, του Πέτρου Μπουντούρη, άρχισε να γυρίζει την ταινία « Το Ξυπόλητο Τάγμα». Ο Νίκος Κατσιώτης έγραψε το σενάριο, ενώ την μουσική έγραψε ο Μίκης Θεοδωράκης (η πρώτη του για κινηματογραφική ταινία), με εκτέλεση από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (υπό την διεύθυνση τού ιδίου). Η θαυμάσια φωτογραφία ήταν του Μιχάλη Γαζιάδη.
Ο Γκρεγκ Τάλλας αποθαρρημένος από την υποτυπώδη κινηματογραφία της Ελλάδας της εποχής, σκέφτηκε αρχικά να γυρίσει την ταινία στη Νάπολη, πόλη που θεωρούσε πως είχε μια περίεργη ομοιότητα, το ίδιο άρωμα, με τη Θεσσαλονίκη. Αλλά πάλι κάτι τον έτρωγε.
Κι έτσι ήρθε στην Ελλάδα και γύρισε την ταινία στη Θεσσαλονίκη σε φυσικούς χώρους. Μόνο τη σκηνή της «μαύρης αγοράς» γύρισε για καθαρά πρακτικούς λόγους στην Αθήνα, στην περιοχή των Φυλακών Αβέρωφ, όπου και λειτουργούσε πραγματικά η μαύρη αγορά στα χρόνια της Γερμανικής Κατοχής.
Χρησιμοποίησε μόνο δύο επαγγελματίες ηθοποιούς, τον Νίκο Φέρμα και τη Μαρία Κωστή. Όλοι οι άλλοι που έπαιξαν στην ταινία ήσαν ερασιτέχνες. Τα 63 από τα 66 παιδιά που πήραν μέρος στα γυρίσματα, ο Γκρεγκ Τάλλας τα πήρε από αναμορφωτήρια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
Η μηχανή λήψης ήταν του 1924 και χρησιμοποιήθηκαν μόνο 6 προβολείς για τον φωτισμό. Το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα της ταινίας -σε συνδυασμό με τις συνθήκες παραγωγής- ήταν μια μεγάλη έκπληξη στην Αμερική. Δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι αυτή η ταινία γυρίστηκε με τόσο λίγα τεχνικά μέσα. Για παράδειγμα, ο φωνολήπτης της Κολούμπια ήταν αδύνατο να πιστέψει πως αυτή η ταινία γυρίστηκε βουβή και πως είχαν επιτευχθεί τόσο άψογοι συγχρονισμοί στο ντουμπλάρισμα της ηχητικής μπάντας στην Ελλάδα!
Το αρνητικό της ταινίας είχε χαθεί και χάρη στις προσπάθειες του διευθυντή της Ταινιοθήκης της Ελλάδας, Θόδωρου Αδαμόπουλου που εντόπισε δύο κόπιες προβολής σε καλή κατάσταση, δημιουργήθηκε, μετά από χρονοβόρες και πολυδάπανες διαδικασίες, ένα καινούργιο αρνητικό της ταινίας.
Το «Ξυπόλυτο Τάγμα» ήταν η πρώτη ελληνική ταινία που κατόρθωσε να βραβευτεί σε διεθνές φεστιβάλ. Πήρε το 1955 το πρώτο βραβείο («Χρυσή Δάφνη»), στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Εδιμβούργου.

όλη η ταινία εδώ 


Εθνικοί Φύλακες

***


Έκανε πρεμιέρα πριν από 2 ώρες

πηγή

Κατευθυνόμενα Ενεργειακά ;Oπλα...

***

Κατευθυνόμενα Ενεργειακά Όπλα...

Τον Θανάση Βέγγο θα έπρεπε να τον διδάσκουν στα σχολεία

Τον Θανάση Βέγγο θα έπρεπε να τον διδάσκουν στα σχολεία


«Καλοί μου ΑΝ-ΘΡΩ-ΠΟΙ» είναι η φράση που συνοψίζει μέσα της όλη τη ζωή του Θανάση Βέγγου –τόσο την καλλιτεχνική όσο και την προσωπική του πορεία. Αφού υπήρξε μία φυσιογνωμία απόλυτα ακέραιη που δεν ταιριάζει καθόλου στα «φωνακλάδικα» στάνταρ που μας έχουν συνηθίσει πολλοί από τους σημερινούς ηθοποιούς.
γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΜΠΟΛΑΣ

Αυτά τα λόγια που υπήρξαν το προσωπικό και καλλιτεχνικό του μοτό, θα μπορούσαν κάλλιστα να θεωρηθούν σαρκαστικά αν αναλογιστεί κανείς τι είχε τραβήξει ο άνθρωπος. Φτώχια, ιδεολογικό κυνηγητό, εξορία που του άφησε και σοβαρά ψυχικά τραύματα (όπως τη μανία του με την καθαριότητα) αρχικά· και στη συνέχεια οικονομικές καταστροφές και μικρή έως ελάχιστη καλλιτεχνική αναγνώριση.
Ίσως πολλοί τον θεωρούσαν «ελαφριά» διασκέδαση, τελείως άδικα κατά την άποψή μου, αφού πολλές φορές τα πιο σπουδαία νοήματα περνάνε με τον πιο απλό τρόπο –όπως ακριβώς έκανε εκείνος δηλαδή, που σίγουρα το μοτό του, το έλεγε με την καρδιά του, χωρίς καμία διάθεση ειρωνείας αν και θα είχε κάθε δικαίωμα.

Έπρεπε να φτάσει το 1971 και η αποθεωτική στάση κοινού και κριτικών στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για να πάρει λίγο από τον σεβασμό που του όφειλε η ιστορία και η κοινωνία. Μιας και το πηγαίο του ταλέντο δεν το σπατάλησε σε εύκολες λύσεις. Αντίθετα υπηρέτησε με αυτό ένα λαϊκό σινεμά που έκρυβε πολλές φορές σοφία που θα ζήλευαν σπουδαίοι σκηνοθέτες. Διότι η κωμωδία μόνο εύκολο είδος δεν είναι, αφού αποτελεί το βασικό αποκούμπι του ανθρώπου για να ξεπεράσει τη μαυρίλα που πολλές φορές κρύβει η ζωή. Και ο Βέγγος ήξερε άριστα και από τα δύο: τόσο από γέλιο όσο και από πίκρες που κέρναγε η καθημερινότητα τα δύσκολα μεταπολεμικά χρόνια.
Όταν έξι χρόνια πριν έφευγε, μαζί του έκλεινε και ένα σημαντικό κεφάλαιο όχι μόνο του ελληνικού σινεμά αλλά –στο μυαλό μου τουλάχιστον- και μιας γενιάς ανθρώπων που ήξεραν πρώτα να πράττουν και μετά να μιλάνε. Που γνώριζαν να υπομένουν στωικά τις αναποδιές της ζωής και να στέκονται στα θετικά. Που δεν έκαναν βαρύγδουπες δηλώσεις ή πιο απλά δεν έκαναν σχεδόν ποτέ δηλώσεις αλλά άφηναν τα έργα τους να μιλάνε για αυτούς.



Πηγή: ratpack.gr
***


Ποίηση - Γιώργος Ποταμίτης

Να ήτανε, λέει,
οι μνήμες από πέτρα
και μ’ αυτές να χτίζαμε.
..................................
Σχ. Αν ήταν και γελαστές, τόσο το καλύτερο!
Γιατί υπάρχουν και οι αγέλαστες...
Πάντα εξαιρετκός!

Παγωνάτα... τα κοκόρια

Παγωνάτα... τα κοκόρια
***
***

Δωρεάν



Ο χρήστης Ζιζή Γερονυμάκη κοινοποίησε μια δημοσίευση.

2 ώρες
Δεν διατίθεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο.
Ελένη Μακρή προς Χόρχε Μπουκάι (Jorge Bucay)
Η αγάπη δεν μετριέται μόνο με το πόσο πολύ γινόμαστε θυσία για τον άλλο.. αλλά επίσης και πάνω από όλα, με το πόσο μεγάλη χαρά μας δίνει η ύπαρξη του.!
J.Bukay..